Viomi, companie înrudită cu Xiaomi, a lansat pe piață aspiratorul robot Viomi Vacuum V3. Chiar dacă la prima vedere aspiratorul pare înrudit cu gama Roborock, diferența majoră constă în modul în care sunt gândite sistemele de colectare de praf și rezervorul de apă. Până la ediția din acest an, caseta centrală era utilizată pentru colectorul de praf sau pentru rezervorul de lichid, astfel încât robotul putea fi utilizat într-un ciclu doar pentru aspirare sau doar pentru spălare. Odată cu lansarea lui Viomi Vacuum V3, producătorul a introdus și o casetă mixtă, cu ajutorul căreia robotul aspiră și spală în în același timp.

În cutia lui Viomi V3 vom găsi: aspiratorul, 3 casete diferite (pentru apă, pentru praf și un combo apă + praf), dock-ul de încărcare, plus mai multe tipuri de lavete pentru suprafețe diferite. Aspiratorul are un diametru de 350 milimetri și o înălțime de 94,5 milimetri.

Caracteristici tehnice:
Baterie: 4900 mAh
Putere de aspirare: 2600Pa
Capacitate casetă de praf: 550ml
Capacitate casetă rezervor apă: 550 ml
Capacitate caetă combo: praf 300 ml + apă 200 ml
Nivel zgomot: < 78dB
Recomandat pentru praguri de: 2cm

Dacă rămâne fără baterie și trebuie să se ducă la dock-ul de încărcare, Viomi V3 reține unde a rămas și va continua ciclul de curățenie din acelasi punct. Această funcție va fi utilizată în cazul spațiilor foarte mari, bateria fiind testată pentru o funcționare medie per ciclu de 140-170 de minute. Din proprie experiență, apreciem că aspiratorul va avea nevoie de încărcare (în timpul unui ciclu) doar pentru spații mai mari de 200-250 de metri pătrați.
Viomi V3 are o aplicație imbunătățită, aspiratorul fiind capabil sa rețină 5 hărți și să identifice camerele dintr-o casă. In rest, Viomi dispune de funcțiile de bază ale unui aspirator inteligent: senzori pentru navigare, programare și automatizare prin aplicație, control de la distanță, etc.
O alta îmbunătățire importantă este modul de curățare în Y, benefic pentru suprafețe foarte murdare. (vedeți filmul atașat articolului).

În concluzie, Viomi V3 pare un aspirator de top care vrea să ducă la alt nivel și spălatul suprafețelor, reușind să câștige locul fruntaș la funcția mop.

 Vezi prețuri și promoții la aspiratoarele Viomi