După ce Xiaomi a făcut valuri cu aspiratoarele robot Roborock 1 și Roborock 2 (S5), producătorul chinez a lansat o variantă îmbunătățită a ultimului model, denumita Roborock Xiaomi Roborock S5 Max. Chiar dacă la prima vedere îmbunătățirile nu ies în evidență, diferența principală fată de Roborock S5 constă în capacitatea rezervorului de apă și funcțiilor implementate pentru mop.

Astfel, rezervorul a fost mărit la 290 de mililitri, acesta fiind suficient pentru spălarea a aproximativ 200 de metri pătrați. Cu noul rezervor a fost adăugată și o pompă de apă care controlează fluxul de lichid care ajunge la lavetă. Modelul Roborock 3 avea un sistem mult mai simplu de umezire a lavetei și un rezervor de doar 140 de mililitri. Cu noul rezervor au fost introduse și câteva funcții pentru controlul fluxului de lichid care ajunge la lavetă.

Aplicația telefonului mobil și funcțiile de navigare au fost și ele îmbunătățite, Roborock S5 Max calculând mult mai bine traseul din încăperi și fiind mult mai eficient în aspirarea și spălarea podelelor. Deasemena, aplicația poate reține camerele casei și aspiratorul poate fi programat să le curețe la niveluri diferite de sucțiune. Noul Roborock S5 Max este compatibil cu Amazon Alexa, așa că poate fi controlat și prin intermdiul comenzilor vocale.

Caracteristicile pozitive ale modelului S5  au fost păstrate, aspiratorul având senzori pentru realizarea planului de aspirare, pentru coliziune și pentru a evita căderea pe scări. Mai multe detalii despre review-ul lui Roboborock 2 vezi aici.

Vezi oferte și promoții pentru aspiratoarele Xiaomi Roborock