Xiaomi a anunțat un nou aspirator robot mid-class, numit Roborock E4, care va completa gama high-end Roborock S6. Noul aspirator are un preț mult mai accesibil decât seria S, dar asigură totuși o mare parte din funcțiile de bază cu care ne-a obișnuit producătorul chinez. Astfel, Roborock E4 este dotat cu senzori eficienți care vor ajuta aspiratorul să aspire și să spele locuințele de peste de 200 metri pătrați. Dispozitivul poate fi controlat și programat prin aplicația MiHome.

Navigarea lui Roborock E4 se bazează pe un sistem numit Inertial Navigation, care combină o serie de senzori optici și un dual giroscop pentru a încetini când întâlnește obstacole și pentru a memora rutele pe care le-a curățat. Ca orice aspirator Xioami, în cazul în care rămâne fără baterie înainte de a termina treaba, Roborock E4 se va duce la dock-ul de încărcare și va continua de unde a rămas. Sistemul de mop a fost îmbunătățit, fiind posibilă ajustarea debitului de apă pentru curățarea diferitelor suprafețe. Când aspiratorul întâlnește un covor, senzorul comanđă automat creșterea puterii de aspirare.

Principalele caracteristici tehnice:

  • capacitate baterie: 5200 mAh
  • putere motor: 58W
  • capacitate rezervor praf: 640ml
  • capacitate rezervor apa pentru mop: 180 ml*
  • putere de aspirare: 2000Pa
  • timp mediu de operare: 200 de minute

* atenție când achiziționați produsul: în unele zone geografice rezervorul pentru mop se vinde separat

Spre deosebire de seria S6, E4 nu vine cu algoritmul adaptiv de navigare, nu poate salva camerele pentru programare pe zone, nu are zonecleanup și navigare prin laser. Din experiență noastră, dacă nu sunteți foarte înebuniți după subtilități tehnice, probabil nici nu veți utiliza prea mult funcțiile respective.

 Vezi oferte și promoții pentru aspiratoarele Xiaomi Roborock