În această săptămână Qatar Airways sărbătoreşte cinci ani de la primele zboruri directe între Bucureşti şi Doha, perioadă în care a dezvoltat o reţea de peste 150 de destinaţii.

Cu primul zbor la data de 17 ianuarie 2011, pasagerii care au decolat ieri din Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti au fost primiţi cu numeroase baloane la check-in, în timp ce se pregăteau să zboare cu o cursă aniversară către Doha.

Dl. Ferit Aksun, Country Manager pe zona de sud a Europei de Est în cadrul Qatar Airways, a declarat: „În calitate de companie aeriană globală, ne-am angajat să conectăm România la reţeaua noastră internaţională de peste 150 de destinaţii prin punctul nostru central şi nodul aerian, Aeroportul Internaţional Hamad din Doha. Prin urmare, suntem încântaţi să sărbătorim a cincea aniversare de când Qatar Airways a avut primele zboruri directe către Bucureşti, oferind în prezent un serviciu zilnic şi conectând pasagerii care călătoresc în scopuri de afaceri şi agrement către Doha sau alte destinaţii, prin transferurile fără probleme efectuate în cadrul celui mai nou aeroport din lume.”

Pe ruta Bucureşti-Doha se zboară cu o aeronavă Airbus A320, cu 12 locuri la clasa business şi 132 la clasa economică. Aeronava oferă ecrane TV individuale încorporate în spǎtarele scaunelor, care asigură tuturor pasagerilor sistemul de divertisment în timpul zborului Oryx One, sistem interactiv de ultimă generaţie cu peste 2000 de opţiuni de divertisment.

În caz de escală, pasagerii se pot bucura de numeroasele activităţi şi servicii disponibile în cadrul Aeroportului Internaţional Hamad, de la Wi-Fi gratuit, piscină şi spaţii de joacă pentru copii, la numeroasele zone liniştite unde pasagerii se pot relaxa, dar şi la varietatea de magazine duty free şi restaurante.

Qatar Airways a lansat recent noua sa campanie globală de imagine şi noul slogan – Going Places Together („Călătorim împreună”). Aducând împreună numeroase teme legate între ele, acest proces de re-branding reprezintă o abordare nouă şi cu implicare sentimentală pentru companie, care şi-a dezvoltat strategia de transmitere a mesajelor astfel încât să reflecte evoluţia acesteia ca brand şi rolul acesteia ca lider al industriei aeriene.

Fiind una dintre liniile aeriene cu cea mai rapidă creştere care operează una dintre cele mai tinere flote din lume, Qatar Airways a adoptat această campanie modernă şi impresionabilă de imagine pentru a reflecta valorile de bază în calitate de companie modernă şi inovativă care într-adevăr face eforturi pentru a progresa şi nu îşi doreşte nimic mai mult decât să-i inspire pe pasageri să facă acelaşi lucru.

Qatar Airways este în al 19-lea an de funcţionare, având o flotă modernă formată din 175 de aeronave care zboară către peste 150 de destinaţii-cheie de afaceri şi de agrement, situate pe şase continente

Qatar Airways, compania naţională de transport aerian a Statului Qatar, este una dintre liniile aeriene cu cea mai rapidă creştere care operează una dintre cele mai tinere flote din lume. Fiind în al 19-lea an de funcţionare, Qatar Airways dispune de o flotă modernă formată din 175 de aeronave care zboară către peste 150 de destinaţii-cheie de afaceri şi de agrement, situate pe şase continente. În cadrul Premiilor Skytrax 2015, Qatar Airways a primit premiile pentru „Compania aeriană a anului” (Airline of the Year), „Cele mai bune scaune la clasa business” (Best Business Class Airline Seat) şi „Cea mai bună companie aeriană din Orientul Mijlociu” (Best Airline in the Middle East). Este a treia oară când compania aeriană primeşte mult râvnitul premiu de „Compania aeriană a anului” (Airline of the Year).

Qatar Airways este membră a Alianţei mondiale oneworld. Alianţa a primit numeroase premii, fiind desemnată de către Skytrax în 2015 drept „Cea mai bună alianţă aeriană din lume” (World’s Best Airline Alliance 2015), pentru al treilea an consecutiv. Qatar Airways a fost primul transportator din Golf care a devenit membru al alianţei aeriene mondiale oneworld, ceea ce le permite pasagerilor săi să beneficieze de peste 1.000 de aeroporturi din peste 150 de ţări, cu 14.250 de plecări zilnice.