Dupa mai bine de 2 luni de utilizare, m-am decis sa impartasesc din experientele traite alaturi de aspiratorul Xiaomi Roborock 2. Sunt convins ca multi au intrebari fara raspuns (si eu am avut), asa ca m-am decis sa raspund la cele esentiale.

1) Isi merita banii Xiaomi Roborock 2?
Raspunsul este un DA categoric, fara urme de indoiala. Nu este perfect (o sa detaliez mai jos), dar am scapat de o mare bataie de cap in ceea ce priveste curatenia.

2) Cat tine bateria?
La un apartament de 4 camere (de 85 metri patrati) dureaza cam o ora si consuma cam 40-50% din baterie. Avantajul lui Roborock 2 este ca pe la 20% se duce singur la dock-ul de incarcare, urmand ca apoi sa continue treaba de unde a ramas.

3) Mai trebuie sa dau cu vreodata cu aspiratorul?
Oricat de curios este aspiratorul asta, in anumite locuri nu poate intra. De exemplu, dupa usi nu prea are cum sa-si faca treaba. Ca practica, o data la doua saptamani utilizam aspiratorul normal ca sa rezolvam locurile unde Roborock nu poate intra (dureaza 10 minute).

4) Aspira si covoarele?
Le aspira fara probleme, nu va faceti griji. Noi avem cateva covoare destul de mici, nu pot sa garantez pentru cele cu fire foarte lungi.

5) Mopul este eficient?
Este o solutie eficienta, nu perfecta.Rezervorul este destul de mic, iar in casa noastra trebuie sa-l mai umplem o data. Chiar daca nu este facut pentru asa ceva, noi l-am lasat sa treaca si peste covoare. Cand atasezi mopul, aspiratorul devine nitel mai greoi si mai tolomac. Tinde sa se blocheze in anumite zone, mai ales in cele in care exista covoare. Solutia este destul de simpla si vine cu aplicatia instalata pe telefon: se cheama ZONE CLEAN UP si permite trimiterea aspiratorului doar in camerele unde ai nevoie de mop. Noi suntem mai lenesi si-l lasam sa dea cu mopul si pe unde nu ar trebui. Ca idee, cand utilizezi mopul ar cam trebui sa stai acasa.

6) Trece pragurile din casa?
Daca nu sunt exagerate, le trece fara probleme. Noi avem praguri mici, dar am citit ca este in stare sa treaca peste obstacole de 4 centimetri.

7) Care sunt “bubele” lui Xiaomi Roborock 2?
Prima problema este legata de incarcatoare, a doua este legata de perdele si draperii. Are tendinta de a aduna si lua la plimbare incarcatoarele telefoanelor mobile si cablurile de laptop. Este bine sa le strangeti de pe jos inainte sa-l lasati sa-si faca de cap prin casa. A doua problema este reprezentata de perdelele si draperiile pana in pamant. Cand intra in ele se dezorienteaza total, da o eroare si se opreste. Am rezolvat aceasta problema prin ridicarea acestora pe calorifere inainte de curatenie.

8) Aplicatia mobila se poate utiliza pentru mai multe telefoane?
Permite mai multi useri prin functia de SHARE DEVICE. Singura problema este ca cel care este “invitat” poate utiliza doar functiile basic. De exemplu, ca al doilea utilizator, poti face curat dar nu poti seta nivelul de zgomot sau accesa anumite chestii mai de fineturi.

Cred ca filmuletul atasat este relevant, asa ca nu i-am mai facut poze, filme si alte nebunii.
Vezi pretul actual al aspiratorului Xiaomi Roborock 2